3 Eines digitals que millorarán la teva productivitat

Puc dir que estic constantment envoltada dels millors consells. Escolto múltiples podcasts, llegeixo llibres i articles i obtinc una bona quantitat de newsletters. Moltes d’elles m’expliquen sobre les eines que utilitzen les “persones més productives i exitoses”. Solen donar alguns dels seus consells personals favorits per organitzar-se la feina, la seva vida o ambdós. Així que, com sabràs, n’hi ha milers. Hi ha gent que utilitza Slack per treballar amb equips, mentre que alguns altres utilitzen Asana i abans d’aquestes aplicacions utilitzaven simplement el correu electrònic o Dropbox. Hi ha qui usa Evernote, altres utilitzen paper. Avui jo vull compartir només tres de les meves eines preferides (aplicacions). Per les que fins i tot pagaria. No pertanyen a una sola categoria, però et serviran segur.

 

icona del patró de llibres
Una eina per escriure, organitzar la vostra escriptura i fins i tot la vostra empresa

Imagina que vols escriure un llibre. Comences a escriure les idees. A continuació, hi escrius notes i comentaris. Després d’això, fes algunes investigacions. Deses arxius de recerca, enllaços i llocs web. Afegeixes els primers esbossos. Fas un índex i una taula de continguts per al llibre. A més, afegeixes una estructura. Prepares escenes, personatges i esdeveniments clau. Comences a escriure capítols. La cosa va avançant. Finalment, acabes el llibre, empaquetes tot i ja està acabat.

Doncs bé, hi ha una aplicació per això i es diu Scrivener. El seu poder va molt més enllà d’escriure llibres. Però si el teu cas és l’escriptura de llibres, té plantilles (i n’hi pots trobar més en línia) preparades per ajudar-te amb una novel·la, poesia o qualsevol cosa que hàgis d’escriure. Encara que, si ets creatiu, hi ha moltes més coses que pots aconseguir amb Scrivener.

Si ets blogger, per exemple, pots utilitzar-lo molt bé. De fet, m’encantaria fer-lo servir més per als meus posts, però escric directament al meu WordPress. Un dia hauré de millorar.

Però vols saber per a què el faig servir realment? Per tot el meu negoci. Com he comentat, pots organitzar fitxers en carpetes, guardar webs, afegir descripcions i molt més. Així que quan vaig llegir el llibre She means busines (en què l’autora explica una mica sobre el seu sistema utilitzant Asana) em vaig adonar que per a mi, tenia molt més sentit utilitzar Scrivener.

D’aquesta manera, tinc una estructura en la qual guardo les meves idees, plantilles, recursos sobre els diferents aspectes de la meva plataforma, des d’idees de productes fins a màrqueting i divulgació.  Vaig provar l’aplicació fa molt de temps i, finalment, en vaig adquirir l’última versió de l’App Store. És bastant econòmica, així que si ets algú que escriu molt pot ser una bona inversió (també penso escriure uns quants llibres a la meva vida, així que també em podrà ser útil en el futur).

 

email patró d'icones d'amor

 

Una eina que fa que el correu electrònic sigui menys dolorós

El correu electrònic és una cosa amb la que la majoria de gent tenim una relació d’amor-odi. A mi m’agrada bastant. De fet, canviaria el meu telèfon mòbil a una cosa que només servís per enviar correus electrònics, si pogués. Però no sóc un gran admiradora d’haver d’enviar i enviar missatges de correu electrònic en el moment que els escric. No m’agrada estar pensant tot el temps sobre aquest correu electrònic que s’ha d’enviar i no vull estar aquí pendent per prémer el botó d’enviar. També tinc alguns correus electrònics recurrents que s’han d’enviar periòdicament.

Per tant, ha d’existir una manera millor, no? Sí, i es diu Right Inbox. Et permet programar correus electrònics perquè puguis enviar-los sempre que vulguis. Si estàs escrivint un correu electrònic a la 1 del matí, pots enviar-lo a les 9 a.m. i es veurà molt més professional. Hi ha una versió gratuïta que et permet programar 10 correus electrònics al mes i pots personalitzar tot el relacionat amb l’hora i la data. D’aquesta manera, pots escriure un esborrany, comprovar que és prou bo per l’enviament, però potser resulta que no és el moment adequat. Potser vull que sigui llegit a la tarda, o potser el dilluns al matí. Llavors, ho programaria amb el calendari i podria estar tranquil·la per gaudir del cap de setmana. No és això veritable màgia?

A més, ho pots combinar amb la funció Mailtrack (shhh, no ho diguis a ningú) i se’t notificarà quan el destinatari obri el correu electrònic. Molt útil per saber si aquesta adreça de correu electrònic realment funciona o, si és una qüestió d’alta prioritat, si necessites fer una trucada telefònica.

 patró d'icones de missatgeria
Una eina per parlar de com vols parlar amb qui t’agrada parlar i molt més

Siguem sincers. Mai m’ha agradat WhatsApp. Ara que pertany a Facebook, encara menys. Només ho tinc perquè la majoria de la gent ho fa servir. I de tant en tant he de comunicar-me amb aquesta majoria. Prefereixo enviar un correu electrònic però … és això de fer el que fan les multituds.

I probablement, les multituds no fan tot el que he de fer jo, perquè llavors segurament també voldrien  utilitzar una cosa diferent. El que em passa a mi és que passo la major part del dia a l’ordinador o ben a prop d’aquest. Tinc un telèfon mòbil, però és més com una cosa d’emergència o d’entreteniment en moviment. No m’agrada anar mirant el telèfon. És improductiu, requereix molt de temps i, per què he de fer una ullada a una petita pantalla quan estic davant d’una de més gran? A més, qui és prou feliç amb emojis? M’agrada utilitzar GIFs i adhesius per comunicar-me individualment (ho sento Stories d’Instagram, no sou del meu estil).

Un cop vaig fer aquesta cosa d’emparellar el WhatsApp amb l’ordinador portàtil. Era tan inútil. Havia de llegir un QR al telèfon i, després, deixar-lo al meu costat per poder fer servir el What’s app des de l’ordinador …

Però per sort hi ha una aplicació de missatgeria molt millor. És Telegram! Famós perquè sempre s’ha preocupat per la seguretat, té moltes més funcions que WhatsApp. Sí, és segur, però no sé com explicar-ho gaire això. Tanmateix, puc dir-te que pots fer que els missatges desapareguin en el temps que triïs i tenir converses privades que quedaran en blanc. Té una aplicació d’escriptori que pots fer servir sempre que tinguis internet. Si m’oblido el mòbil no passa res, ho puc fer servir igualment. Pots crear grups de xat i combinar-los amb la teva web o fer canals públics.

Pots enviar imatges (i triar si vols que estiguin optimitzades o no) i molts més fitxers. Hi ha milers d’adhesius!  Hi ha gifs i notes de vídeo i veu. També hi ha trucades, opcions de silenci, codsi d’accés i tot el que necessites en una aplicació de missatgeria. Hi ha bots que l’utilitzen (de bona manera). I pots enviar-te missatges a tu mateix! Per a què? Per a guardar enllaços, enviar fitxers (des del meu telèfon al meu ordinador, per exemple), prendre notes, etc. Jo escric molt més ràpid al meu teclat de l’ordinador així que em va de meravella poder parlar amb els amics des de l’escriptori. Així que, si us plau, no dubtis i posa’t Telegram!

Quines són les teves eines preferides i per a què les utilitzes? Explica-m’ho als comentaris.

 

CREUA LA FRONTERA ⚜

I NO ET PERDIS RES

Si no et vols perdre cap article com aquest deixa el teu e-mail. Rebràs les últimes novetats, productes exclusius i el contingut més nou.✨

[rp_register_widget]

Lena Singla ~ 15/02/2018 · 14:31