Declaració d’artista il·lustrada

Per a tots aquells que no han seguit aquest blog i necessiten una mica d’introducció als meus treballs, aquí comparteixo la meva declaració d’artista.

Treballo principalment amb aquarel·les com el meu mitjà escollit, per la seva lleugeresa, espontaneïtat i baix impacte ambiental, així com la forma en què permeten crear textures, superfícies imperfectes i multitud de tonalitats. Sóc dissenyadora gràfica d’ofici, però sento una gran satisfacció trebalant tradicionalment i em resulta  molt emocionant no poder controlar completament el resultat final del que creo.

Quan pinto, dissenyo i il·lustro, m’esforço per crear una connexió, però no amb mi sinó en el receptor amb sí mateix.

Vull retratar la naturalesa, la humanitat i el sentir-se un mateix i com tot això està relacionat. A través de la imatge d’un personatge, podem identificar trets que ens agraden, que ens agradaria tenir o fins i tot que podríem menysprear. Però això ens fa més conscients de qui som i de com són els altres.

L’autoconeixement és un gran pas per construir vides més alineades amb cada individu i per construir una societat millor.

A través d’aquest procés també podem aprendre a connectar més profundament amb els altres i explorar la nostra llibertat i com volem expressar-nos.

 

També, per a mi, la naturalesa és el que ens permet viure i ser qui som (no oblidem que som bàsicament d’aigua). No és que posem en perill el planeta quan fallem a l’hora de tenir-ne cura sinó que ens posem en perill a nosaltres com a espècie.

A més la naturales també és fonamental per al nostre temps d’oci. Normalment fem pocs esforços per tenir cura del medi que ens envolta però en canvi estem disposats a viatjar on calgui per visitar llocs amb aigües cristal·lines, platges paradisíaques i muntanyes indomables per gaudir-ne.

Crec que hauriem d’intentar millorar el nostre entorn cada vegada més, preocupant-nos-en tant com ho fem pels ‘likes’ a les nostres fotografies de llocs.

Vull expressar tot això exposat amb la meva pròpia veu, d’una manera moderna i adequada als nostres temps i la meva generació, els millennials.

He estat exposada a l’art i la il·lustració des de la meva infància i tinc moltes influències, des d’animacions com Lady Georgie, les històries de Beatrix Potter, còmics femenins espanyols dels anys 60 (i qualsevol altre cosa d’aquesta dècada), el cinema i tot el que és disseny gràfic.

Treballo a Catalunya i tinc un fort vincle amb la platja i la muntanya i una sincera admiració per la cultura del surf, interessos tecnològics i la vida de formes menys convencionals.

Ara mira’t el meu Portafoli.

Lena Singla ~ 06/03/2018 · 14:49